اوراق پاناما را ورق بزنیم
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۳۳    ۱۳۹۵/۱/۲۶ کد خبر: 114592 منبع: پرینت

یک نشریه آلمانی طی هفته گذشته به یک افشا گری دست زد که تمامی محافل سیاسی و افکار عمومی جهان را به لرزه در آورد. برخی کارشناسان اوراق یا اسناد پانام" را افشاگری به مراتب فراتر از ویکی لیکس خواندند.

"اوراق پاناما" یا اسناد پاناما نامی است که برای ۱۱.۵ میلیون سند افشا شده بکار گرفته شده است. اين اوراق يا اسناد به خاطر ارتباط آن‌ها با يك شرکت حقوقی پانامایی به نام موساک فونسکا به اين نام مشهور شد. موساک فونسکا چهارمين شركت حقوقي فراساحلي جهان است.

در این اسناد نام شرکت‌هايی وجود دارد كه صوری هستند و می‌توانند برای پنهان سازي تبادلات مالی و مالکیتي مورد استفاده قرار گرفته باشند. این اسناد همچنین شامل برخي افراد و شرکت‌هایی است که آمريكا آن‌ها را در لیست موسوم به سیاه قرار داده است.

در این اسناد كه از طريق روزنامه آلماني زود دويچه تسايتونگ با همكاري كنسرسيوم بين‌المللي روزنامه‌نگاران تحقيقي (ICIJ) و صد آژانس خبري از جمله گاردين افشا شد رد پای برخي از سران و سیاستمداران و مسئولان دولتی دیده می‌شود.

موساک فونسکا در بیانیه‌ای كه منتشر کرد اعلام كرد اين شركت قربانی سرقت اطلاعات شده‌ است، اما هیچ چیزی که نشانگر اقدام خلاف قانون توسط شرکت ما باشد، در این اسناد که به صورت غیرقانونی تحصیل شده‌اند، مشاهده نمی‌شود و این با شهرت جهانی که اين شركت در طول چهل سال کسب و کار صحیح در پاناما به دست آورده‌ است همخوان است.

موساک فونسکا اعلام كرده است اطلاعات منتشر شده دروغین و پر از غلط است و طرف‌هایی که در بسیاری از اسناد کنسرسیوم از آنها نام برده شده، هرگز مشتری موساک فونسکا نبوده‌اند.

شركت موساک فونسکا در سال 1977 توسط یورگن موساك (مهاجر آلمانی) ورامون فونسكا در پاناما تاسیس شد. فعالیت‌های این شركت بر مبنای حفاظت كامل از مشتریان و خودداری از فاش كردن هویت آنان صورت می‌گیرد.

بیش از 11 میلیون سند افشا شده که تاریخ برخی از آنها به چهار دهۀ پیش می‌رسد، با شرکت حقوقی پانامایی به نام موساک فونسکا ارتباط دارند. کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی گزارش داده است که این شرکت در تاسیس شرکتهای صوری مخفی و افتتاح حسابهای خارجی به بازیگران قدرت بین‌المللی کمک می‌کرده است.

به گزارش کنسرسیوم روزنامه‌نگاران، بر اساس یک حسابرسی در سال 2015، مشخص شده که موساک فونسکا از هویت صاحبان واقعی تنها 204 شرکت از 14086 شرکتی که در سیکلس گنجانده مطلع بوده است. سیکلس مجمع الجزایری در اقیانوس هند است که یک بهشت مالیاتی محسوب می‌شود.

برخی کارشناسان معتقدند که این اسناد لزوماً نمایانگر اقدامات غیرقانونی نیستند. اما شرکت های صوری و حسابهای خارجی می‌توانند برای پنهان کردن منشا تبادلات مالی و مالکیت مورد استفاده قرار گیرند. این اسناد همچنین شامل افراد و شرکتهایی می‌شوند که ایالات متحده آنها را به خاطر نقش داشتن در قاچاق مواد مخدر و تروریسم در لیست سیاه قرار داده است.

در این اسناد، رد پای 12 رهبر فعلی و پیشین جهان و همچنین 128 سیاستمدار و مسئول دولتی دیگر دیده می‌شود. علاوه بر اتهاماتی که در مورد نزدیکان رئیس جمهور روسیه مستقیماً در اسناد نیامده است و فیفا در این اسناد وجود دارد، این اسناد زیگموندور دیوید گونلاگسون، نخست وزیر ایسلند، را متهم می‌کنند که از طریق همسرش با شرکتی خارجی در ارتباط است و همچنین مائوریسیو ماکری، رییس جمهور آرژانتین نیز متهم شده است که در اعلام دارایی‌های خود ارتباطش با یک شرکت را مخفی نگاه داشته است.

کرملین با رد این اتهامات، آنها را "دروغهایی بی‌مایه" خوانده و هدف از آن را بی‌اعتبار کردنِ پوتین پیش از انتخابات دانسته است. فیفا نیز این اتهامات را "مضحک" توصیف کرده است. همچنین بیانیه‌ای که از سوی دفتر نخست وزیری ایسلند صادر شده، آمده است که شرکتی که او به ارتباط با آن متهم شده، هلدینگی است که برای مدیریت دارایی‌های همسرش ایجاد شده و به خاطر اجتناب از تداخل منافع در ایسلند به ثبت نرسیده است. سخنگوی ماکری، رییس جمهور آرژانتین نیز گفته است که او هرگز سهامی در شرکتی که به ارتباط با آن متهم شده، نداشته است. از طرفی، بریتانیا، فرانسه، استرالیا و مکزیک وعده داده‌اند تا در مورد فرارهای مالیاتی احتمالی تحقیق کنند.

شرکت موساک فونسکا اواسط هفته گذشته با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: صنعت ما به خونی به توسط عموم شناخته نشده است و متاسفانه این مجموعه از مقالات تنها به تعمیق این سردرگمی می‌انجامد. واقعیت این است: اگرچه ما قربانی سرقت اطلاعات شده‌ایم، اما هیچ چیزی که نشانگر اقدام خلاف قانون توسط شرکت ما باشد، در این اسناد که به صورت غیرقانونی تحصیل شده‌اند، مشاهده نمی‌شود و این با شهرت جهانی‌ای که در طول چهل سال کسب و کار صحیح در پاناما به دست آورده‌ایم همخوان است."

"مشخصاً، هیچ کس دوست ندارد که مایملکش دزدیده شود و ما نیز بنا داریم تا هر چه در توان داریم را برای کشاندن طرفهای مقصر به محضر عدالت انجام دهیم. اما در طول این مدت، برنامۀ ما ادامۀ خدمت رسانی به مشتریان، پشتیبانی از کارکنان و حمایت از جوامع محلی سراسر جهان است که افتخار خدمت رسانی به آنها را برای نزدیک به چهار دهه داشته‌ایم."

رامون فونسکا مورا به سی‌ان‌ان گفته است که اطلاعات منتشر شده دروغین و پر از غلط است و مدعی است که طرفهایی که در بسیاری از اسناد کنسرسیوم از آنها نام برده شده، "هرگز مشتری موساک فونسکا نبوده‌اند."

یک منبع ناشناس این اسناد را به روزنامۀ آلمانی سادویچه زایتونگ رسانده و این روزنامه نیز آنها را با کنسرسیوم به اشتراک گذاشته است. از جمله دیگر سازمان های رسانه‌ای که به گزارش این اسناد پرداخته‌اند، بی‌بی‌سی، گاردین و مک کلاچی (McClatchy) هستند.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   شايان تعجب است که اين ژورناليستان با مرکز اتحاديه شان در واشنگتن دى سى امريکا و اسراييل را آرام گذاشته و نامهاى شرکتهاى خيالى از اين دو کشور جنگجو افشا نکرده است . موساک فونسکا هم اين کار نکرده است ( موساک به فکرم موساد را آورد)
يک ژوناليست تحليلگر انگليسى زبان گفت که هم اتحاديه ژورناليستان با مرکز اش در امريکا و هم وکالتخانه موساک فونسک با مقراش پاناما در باره اينکه چرا افراد و شخصيت هاى امريکايى را افشا نکرده : " آنها )اتحاديه ژورناليستان در امريکا و وکالتخانه موساک) دستان نان آوران ( امريکا و اسراييل) خود را نمى برند" در واقعيت امر همين روش يعنى عدم افشا گرى امريکايىها امريکا را از همه بدتر افشا کرد و امريکا ميخواهد در اروپا تفرقه اندازد.
یورگن موساك (مهاجر آلمانی) پسر يک نازى هتلرى س س بود و تقاضانامه شغل در اف بى آى و آژانس اطلاعات مرکزی (CIA)
شده بود به ويکى انگليس:

>>>   صدر اعظم آیسلند وقت استعفا داد.
این نوع شرکتها در جهان امروز در بسیاری کشورها وجود دارد، تنها در ایالت دیلور امریکا در یک تعمیر کوچک بیش از پنجاه هزار شرکت بزرگ فقط بنام ثبت شده اند در حالیکه این شرکتها حتی یک کارمند هم در این تعمیر ندارند. این شرکتها در دیلور هیچ چیزی تولید نمیکنند ولی بخاطر آنکه آنها در ایالت دیلور یک سنت هم مالیه نمیدهند در این ایالت ثبت شده اند و سالانه از دادن میلیونها دالر و یورو فرار میکنند.

>>>   خوبست که دزدان ما تاحال این آدرس هارا بلد نبودند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است