آنچه باید در مورد اوراق پاناما بدانید
 
تاریخ انتشار:   ۲۱:۳۸    ۱۳۹۵/۱/۱۸ کد خبر: 114294 منبع: پرینت

کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی، اسناد گسترده‌ای را که به اوراق پاناما مشهور شده را منتشر کرد.
در زیر آنچه که باید از این ماجرا و واکنش های نسبت به آن بدانید را می‌خوانید:

اوراق پاناما چیست؟
سی ان ان نوشت: کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی و ایتلافی از رسانه‌ها مقادیر عظیمی از اسناد را مورد بررسی قرار داده‌اند که از قرار معلوم وجود شبکه‌ای پنهان را افشا می‌کنند که از جملۀ افراد دخیل در آن می‌توان به نزدیکان ولادیمیر پوتین، یکی از اعضای کمیته اخلاق فیفا و اشخاصی که تحت تعقیب آمریکا هستند اشاره کرد.

چرا این اسناد به اوراق پاناما مشهور شده‌اند؟
بیش از 11 میلیون سند افشا شده که تاریخ برخی از آنها به چهار دهۀ پیش می‌رسد، با شرکت حقوقی پانامایی به نام موساک فونسکا ارتباط دارند. کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی گزارش داده است که این شرکت در تاسیس شرکتهای صوری مخفی و افتتاح حساب های خارجی به بازیگران قدرت بین‌المللی کمک می‌کرده است.

به گزارش کنسرسیوم روزنامه‌نگاران، بر اساس یک حسابرسی در سال 2015، مشخص شده که موساک فونسکا از هویت صاحبان واقعی تنها 204 شرکت از 14086 شرکتی که در سیکلس گنجانده مطلع بوده است. سیکلس مجمع الجزایری در اقیانوس هند است که یک بهشت مالیاتی محسوب می‌شود.

آیا اقدام خلاف قانونی صورت گرفته است؟
این اسناد لزوماً نمایانگر اقدامات غیرقانونی نیستند. اما شرکت های صوری و حساب های خارجی می‌توانند برای پنهان کردن منشا تبادلات مالی و مالکیت مورد استفاده قرار گیرند. این اسناد همچنین شامل افراد و شرکتهایی می‌شوند که آمریکا آنها را به خاطر نقش داشتن در قاچاق مواد مخدر و تروریسم در لیست سیاه قرار داده است.

آنچه باید در مورد اوراق پاناما بدانید
در این اسناد از چه کسانی نام برده شده است؟
در این اسناد، رد پای 12 رهبر فعلی و پیشین جهان و همچنین 128 سیاستمدار و مسوول دولتی دیگر دیده می‌شود. علاوه بر اتهاماتی که در مورد نزدیکان پوتین (نام رهبر روسیه مستقیماً در اسناد نیامده است) و فیفا در این اسناد وجود دارد، این اسناد زیگموندور دیوید گونلاگسون، نخست وزیر ایسلند، را متهم می‌کنند که از طریق همسرش با شرکتی خارجی در ارتباط است و همچنین مائوریسیو ماکری، رییس جمهور آرژانتین نیز متهم شده است که در اعلام دارایی‌های خود ارتباطش با یک شرکت را مخفی نگاه داشته است.

واکنش متهمین چه بوده است؟
کرملین با رد این اتهامات، آنها را “دروغ هایی بی‌مایه” خوانده و هدف از آن را بی‌اعتبار کردنِ پوتین پیش از انتخابات دانسته است. فیفا نیز این اتهامات را “مضحک” توصیف کرده است. همچنین بیانیه‌ای که از سوی دفتر نخست وزیری ایسلند صادر شده، آمده است که شرکتی که او به ارتباط با آن متهم شده، هلدینگی است که برای مدیریت دارایی‌های همسرش ایجاد شده و به خاطر اجتناب از تداخل منافع در ایسلند به ثبت نرسیده است. سخنگوی ماکری، رییس جمهور آرژانتین نیز گفته است که او هرگز سهامی در شرکتی که به ارتباط با آن متهم شده، نداشته است. از طرفی، انگلیس، فرانسه، استرالیا و مکزیک وعده داده‌اند تا در مورد فرارهای مالیاتی احتمالی تحقیق کنند.

موساک فونسکا چه می‌گوید؟
این شرکت بیانیه‌ای منتشر کرده که در آن آمده است:
“صنعت ما به خونی به توسط عموم شناخته نشده است و متاسفانه این مجموعه از مقاله های تنها به تعمیق این سردرگمی می‌انجامد. واقعیت این است: اگرچه ما قربانی سرقت اطلاعات شده‌ایم، اما هیچ چیزی که نشانگر اقدام خلاف قانون توسط شرکت ما باشد، در این اسناد که به صورت غیرقانونی تحصیل شده‌اند، مشاهده نمی‌شود و این با شهرت جهانی‌ای که در طول چهل سال کسب و کار صحیح در پاناما به دست آورده‌ایم همخوان است.”

“مشخصاً، هیچ کس دوست ندارد که مایملکش دزدیده شود و ما نیز بنا داریم تا هر چه در توان داریم را برای کشاندن طرفهای مقصر به محضر عدالت انجام دهیم. اما در طول این مدت، برنامۀ ما ادامۀ خدمت رسانی به مشتریان، پشتیبانی از کارکنان و حمایت از جوامع محلی سراسر جهان است که افتخار خدمت رسانی به آنها را برای نزدیک به چهار دهه داشته‌ایم.”

رامون فونسکا مورا به سی‌ان‌ان گفته است که اطلاعات منتشر شده دروغین و پر از غلط است و مدعی است که طرفهایی که در بسیاری از اسناد کنسرسیوم از آنها نام برده شده، “هرگز مشتری موساک فونسکا نبوده‌اند.”

کنسرسیوم بین‌المللی روزنامه‌نگاران تحقیقی از کجا به این مدارک دست یافته است؟
یک منبع ناشناس این اسناد را به روزنامۀ آلمانی سادویچه زایتونگ رسانده و این روزنامه نیز آنها را با کنسرسیوم به اشتراک گذاشته است. از جمله دیگر سازمانهای رسانه‌ای که به گزارش این اسناد پرداخته‌اند، بی‌بی‌سی، گاردین و مک کلاچی (McClatchy) هستند.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   حامد كرزي پر درآمدترين سياست مدار دنيا!

>>>   كابل بانك يا پاكستان بانك؟؟؟
بانك پاكستانى (مسلم كمرشل)
كابل بانك من و تو
از طريق دولت اشرف غنى و عبدالله
بالاى پاكستان دشمن مردم افغانستان بفروش ميرسد.

>>>   اوراق پانامه مانند یک قطره یی از بحر فساد مالی جهانی است. مثل پانامه به ده ها و صد ها کشور ها و شهر ها در سراسر جهان از جنوب شرق آسیا گرفته تا هانکانگ و سنگاپور سویس و لوکزامبورک و بحیره کارابین و کشور های امریکای شمالی و مرکزی و جنوبی و غیره مناطق جهان وجود دارد.
درین مافیای اقتصادی از بزرگترین و پرقدرت ترین فرد قدرت مند جهان که رییس جمهور فعلی امریکا و روسای جمهور سابقه آن،بشمول اعضاُ کابینه و پارلمان و نهاد های اقتصادی و عدلی و قضای گرفته تا نهاد های امنیتی آن و رهبران و اپارات دیگر کشور ها بشمول آسیا ،اروپا ،افریقا، امریکا و آسترالیا شامل میباشند.
این اشخاص درین مناطق کمنی هایی را از طریق وکلا و بانک ها و مشاورین اقتصادی خویش،بدون آن که نامی از خود ببرند،میخرند و در راس این کمپنی ها افراد مجازی را قرار میدهند و پول و سرمایه و دیگر اجناس منقول و غیر منقول لوکس خویش را به این مناطق انتقال میدهند و توسط کمپنی های خریداری شده خویش در سراسر جهان به فعالیت های اقتصادی میپردازند.
پولی که آنها از کشور هایشان و یا کشور های دیگر به شکل غیر قانونی بدست می آورند و بدون آن که در کشور هایشان ازین پول ها مالیه بپردازند، به این مناطق انتقال میدهند و در سراسر دنیا با این پول های غیر قانونی تجارت میکنند.
مجموع این پول ها و جایداد ها از ده ها تریلیون دالر زیادتر است.
درین اسنادی که بدست آمده و افشا شده، روی مصلحت های سیاسی از همکاران پوتین ،بشار اسد، پادشاه عربستان و بخاطر آن که همه قضاوت یک جانبه نکنند، یک رهبر از اروپا نیز شامل آن است که عبارت از رهبر آیرلند است.
در حالی که همه رهبران سیاسی و اقتصادی و کلتوری جهان شامل مناطق مختلف این فساد مالی که بنام جنت های مالیاتی، یعنی جایی که آنها از سرمایه خویش مالیات نمی پردازند، میشوند.
جالب این جاست که اگر کسی از یک مغازه یی یک توته نان را می دزدد و از یک بانک صد دالر را بزور میگیرد و یا مثل افغانستان که یک مامور صد افغانی رشوت میگیرد، ده ها پولیس در تعقیب شان و به هزار محکمه کشانده میشوند.
اما هیچ محکمه و یا دادگاهی نیست که پشت این ده ها تریلیون دالر را که در حقیقت مالیه نداده اند و یا از راه غیر قانونی به دست آمده است و در حقیقت نیز یک نوع دزدی است، پرسان و جویان کند.
زیرا زور قانون است و این جهان به مثابه جنگل است که در آن قانون جنگل استوار است و یا به عبارت دیگر قانون طبیعت استوار است، که زور کمزور را میخورد و قانون را به نفع خود میسازد و تمام ادارات حقوقی و امنیتی در اختیار شان است.
امید وارم نشر شود.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است