نکات مهم در گزارش هیات حقیقت‌یاب حادثه جلریز
 
تاریخ انتشار:   ۰۹:۳۷    ۱۳۹۴/۶/۱۰ کد خبر: 101748 منبع: پرینت

شماری از باشندگان محل با طالبان در حمله بالای پولیس محلی در جلریز همکار بوده‌اند.

هیات حقیقت‌یاب حادثه جلریز پس از نزدیک به دو ماه تحقیق در مورد حمله گسترده طالبان بالای پاسگاه های پولیس محلی در ولسوالی جلریز ولایت میدان وردک، اعلام کرد که در این حمله شماری از باشندگان محل و نفوذی‌های دشمن با طالبان همکاری کرده‌اند.

در گزارش هیات حقیقت‌یاب که رهبری آن را محمدیوسف پشتون از مشاوران ارشد رییس جمهور غنی به عهده داشت آمده است که به تاریخ دهم ماه سرطان امسال، بین 500 تا 600 نفر از شورشیان طالب با استفاده از سلاح سنگین بالای دوازده پاسگاه پولیس محلی در مناطقی بین زیوآلات تا بیز خواجه‌ صاحب ولسوالی جلریز دست به حمله گسترده زده که در این حمله بیست و چهار تن از نیروهای پولیس محلی کشته، هشت تن زخمی و دو نفر دیگر لادرک می‌شوند.

این گزارش که اخیرا به دفتر ریاست جمهوری و شورای امنیت ملی ارایه شد، در آن آمده است: اکثر جنازه‌ها و زخمی‌های پولیس محلی باقی‌مانده در پاسگاه‌ها به شکل وحشیانه توسط طالبان تیرباران، قطع عضو و سپس سوزانده شدند و نیز تمام پاسگاه‌ها تخریب و در داده شده است. هیات حقیقت‌یاب در گزارش خود می‌افزاید: قرار اظهارات پولیس محلی از داخل خانه‌ها توسط تفنگ‌های دوربین‌دار هدف قرارداده شده‌اند که بیشترین تلفات از این ناحیه و انداخت نارنجک‌انداز و بمب دستی در پاسگاه‌های محاصره شده بوده است. جنگ از ساعت ده و نیم شب پنجشنبه مورد 10 بر 11/4/1394 آغاز و تا سه و نیم شب جمعه به مدت 32 ساعت بالای این پاسگاه‌ ها جریان می‌‌یابد. طبق اظهارات پولیس محلی و قوماندانی امنیه جلریز بعضی از مردم محل و نفوذی‌های دشمن در زیوآلات در این حمله با طالبان همکاری نموده‌اند.» این هیات افزوده که یکی از دلایل عمده همکاری شماری از باشندگان محل با طالبان، شکایت‌شان از آزار و اذیت پولیس محلی و حضور این نیروها از محل دیگری به ولسوالی جلریز بوده است.

هیات حقیقت‌یاب می‌افزاید: در آغاز حمله طالبان بالای پاسگاه‌ های پولیس محلی در ولسوالی جلریز، ماموران سه پاسگاه‌ که مربوط به باشندگان محل بوده‌ بدون درگیری و جنگ با طالبان پاسگاه‌های خود را ترک می‌کنند. به گفته هیات حقیقت‌یاب، بدنبال خالی شدن این سه پاسگاه‌ شورشیان طالب حملات خود را بالای دیگر پوسته‌های پولیس محلی شدت می‌بخشند. هیات حقیقت‌یاب در گزارش خود می‌افزاید که پوسته‌های باقی‌مانده در برابر طالبان مقاومت می‌کنند اما زمانی‌که اکثر نیروها در این پاسگاه‌ها کشته، زخمی و سلاح‌ شان تمام می‌شوند، بدست طالبان سقوط می‌کنند.

هیات حقیقت‌یاب می‌افزاید که هرچند مقام‌های محلی برای اعزام نیروی کمکی به ولسوالی جلریز از وزارت‌های دفاع، داخله و ریاست عمومی امنیت ملی درخواست کرده‌‌اند اما پس از ساعت‌ها انتظار تنها چهل نفر به ولسوالی جلریز فرستاده شده‌‌اند. این هیات در گزارش خود می‌افزاید: «در وقت حادثه بین پولیس محلی هماهنگی وجود نداشت و یک تعداد پاسگاه‌ها را خودسرانه ترک کرده‌اند. مسوولان ارشد پولیس نظم عامه در پاسگاه‌ها حضور نداشتند. از طرف پولیس نظم عامه در موقعی که حمله صورت گرفت هیچ نوع کمک صورت نگرفت. اگر کمک به وقت و زمان صورت می‌گرفت چنین فاجعه رخ نمی‌داد.» این گزارش همچنین حاکی است که از مرکز نیز کمک هوایی به موقع صورت نگرفته است.

هیات حقیقت‌یاب در گزارش خود می‌‌گوید قبل از این‌که طالبان دست به حمله گسترده بالای پاسگاه‌های پولیس محلی در ولسوالی جلریز بزنند، امنیت ملی نزدیک به یک ماه قبل از آن از احتمال یک حمله بزرگ به دیگر نهادهای امنیتی کشور خبر داده بود. هیات حقیقت‌یاب می‌افزاید: نهادهای امنیتی برای دفع این حمله برنامه‌ای طرح نکردند و این مساله نشان می‌دهد که مشکل اصلی در عدم انسجام و هماهنگی میان نهادهای امنیتی است. در این گزارش آمده است: «در سراسر فعالیت‌های ارگان‌های مختلف امنیتی در میدان وردک اعم از فرماندهی امنیت، نظم عامه، امنیت ملی، پولیس محلی و غیره انسجام و هماهنگی کافی وجود ندارد.» هیات حقیقت‌یاب همچنین می‌افزاید: «سهل‌انگاری، غفلت، بی‌تفاوتی و ترک وظیفه مسوولان و فرماندهان نظم عامه که مسوولیت تامین امنیت این شاهراه نمبر 2 را به عهد دارند یکی از عوامل عمده این حادثه بوده است. کم توجهی و سهل انگاری فرمانده امنیت میدان وردک که از دفتر خود بیرون نمی‌شود و نمی‌تواند نیروهای نظم عامه و واکنش سریع پولیس که در محل اعزام می‌شوند را هماهنگ و رهبری کند.

این هیات همچنین تاکید کرده که اوضاع امنیتی در ولسوالی‌های جلریز، دایمیرداد، نرخ و دره میدان «خیلی و خیم» است و ایجاب راه‌اندازی عملیات گسترده در این ولسوالی را می‌نماید.
اعضای هیات حقیقت‌یاب در گزارش خود از نیروهای پولیس محلی در ولسوالی جلریز ستایش کرده می‌‌افزایند: این نیروها در برابر حمله گسترده طالبان در این ولسوالی از خود «دلیری، پایمردی و مقاومت» نشان داده و قربانی بزرگی را پرداختند. این هیات به ریاست جمهوری پیشنهاد کرده‌اند که خانواده‌های قربانیان و زخمیان این نیروها را مورد توجه ویژه مادی و معنوی قرار دهد.

ظفرشاه رویی


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   فرمانده امنیه میدان وردک در این جنایت دست داشته

>>>   هرکس که درمقابل کمک وهم کاری در مقابل نیروهای امنیتی بی تفاوتی انجام میدهد اصلاٌ وجدان ندارد
محمدخان حیران ازتخار

>>>   تمام افرادی که درحادثه جلریزهمکارویاسهل انگاری کرده بایدبه دست قانون سپرده شود وازهمگان بازخواست شودوگرنه باید به سرنوشت بن لادن وملاعمرگرفتارشود.

>>>   به نظر می رسد، این حادثه بسیار مشکوک است، و نهادهای امنتی در ایجاد این واقعه خطر ناک دست دارد. و حتی جناب رئیس جمهور صاحب هم خیلی بی تقصیر نیست.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است